De Paardenvijg

Voor het seizoen 2018 heeft Karrespel de korte klucht ‘de Paardenvijg’ aan het repertoire toegevoegd. Toeschouwers kunnen genieten van dit dolkomische spel, geschreven door Peter van den Bijllaardt. De sketch, die een kwartier duurt, wordt opgevoerd op de platte kar.

Twee zwervers komen elkaar tegen. De een vertelt de ander dat hij op het platteland iedere dag heel goed te eten krijgt. Soms krijgt hij ook nog kleren, die niet meer gedragen worden en af en toe mag hij zelfs blijven slapen. En dat komt allemaal door een ‘Paardenvijg’.

De andere zwerver gelooft het eerst niet, maar wil het idee uiteindelijk toch een keertje proberen. Wanneer de tweede zwerver met hetzelfde idee bij een boerderij aanklopt, loopt alles héél anders dan hij had gehoopt… Eerst krijgt hij te maken met een achterdochtige boerin en daarna met de norse boer zelf.
Wie wil weten hoe het afloopt, moet toch echt zelf komen kijken. Het is beslist een genot om te zien hoe de spelers van Karrespel ‘de Paardenvijg’ neerzetten. Vooraf kan worden verklapt dat de sketch eindigt met een vreselijk leuke clou…!