Hoe het begon

Het was op 9 november 2005 dat een kwartet gelijkgestemde toneelliefhebbers bijeenkwam om in Oploo een wagenspeelgroep op te richten: Wilma Verhoeven, Jet Lenkens, Henny Lenkens en Jan van Riet. Als naam werd gekozen voor Wagenspeelgroep Karrespel.

Eind 2006, bij de afsluiting van het meer dan geslaagde eerste seizoen met het debuutspel ‘De Gelukzak’, namen de initiatiefnemers het besluit om de werkgroep om te zetten in een stichting. Deze stap werd op 8 maart 2007 gezet bij het Notariskantoor Vierlingsbeek en sindsdien heet het gezelschap officieel Stichting Wagenspeelgroep Karrespel.

Karrespel stelt zich ten doel om op eigen initiatief of op uitnodiging op uiteenlopende locaties wagenspelen op te voeren. Denk aan campings en vakantieparken, op dorps- en schoolpleinen, maar ook tijdens dorpsfeesten en andere (culturele) evenementen.

Na de oprichting van de stichting zijn de leden van de initiatiefgroep officieel toegetreden tot het bestuur van Karrespel.

In 2007 is het bestuur uitgebreid met Roos van Riet, die sindsdien secretaris is. En medio 2023 werd Wim Strolenberg verwelkomd als nieuwe voorzitter, waardoor Henny Lenkens de dubbeltaak voorzitter/penningmeester kon loslaten en zich nu richt op het penningmeesterschap.

De bestuurssamenstelling is als volgt:

  • Wim Strolenberg (voorzitter)
  • Roos van Riet (secretaris)
  • Henny Lenkens (penningmeester)
  • Jan van Riet (bestuurslid)
  • Jet Lenkens (bestuurslid)
  • Wilma Verhoeven (bestuurslid)

Secretariaat:

Roos van Riet
Pelgang 1
5841 BJ Oploo

  06 835 662 50
  info@Karrespel.nl